Baci di dama: la Ricetta originale piemontese e Trucchi passo passo!
I Baci di dama sono i golosi biscotti tipici della cucina piemontese: piccole cupolette di frolla al burro e mandorle, che accoppiate insieme da cioccolato fondente; ricordano due labbra che si uniscono in un “bacio” ! Da qui deriva il loro nome: baci di dama! Nati intorno alla metà dell’800 nella città di Tortona, un tempo venivano realizzati con le nocciole, più economiche e reperibili nella zona Piemonte; successivamente sostituite con le mandorle, divennero ben presto famose in tutta…
Baci di dama alle nocciole
Per anni ho fatto i baci di dama con la stessa ricetta, che prevede l'uso delle mandorle. E mi pareva perfetta. Sebbene sia passato ormai tantissimo tempo, era stata una delle prime ricette pubblicate sul blog e la trovate qui. (ehm, ehm, ma che foto orribili facevo???) A riprova del fatto che nella vita però non si smette mai di imparare, sono davvero contenta di potervi presentare oggi, una ricetta migliore della mia. Provata e soddisfatta del risultato, sono ben felice di potermi…
Krešenti, Reform kocke, Orah kocke
na slici su redom s lijeva na desno: krešenti, reform kocke, orah kocke Krešenti To je jedan stvarno prefini starinski kolač, a u zadnjih nekoliko godina je stekao veliku popularnost. Tijesto: 200 g masti (ili maslaca) 150 g šećera 2 vanilin šećera 1 jaje i 2 žutanjka sasvim malo soli 350 g mekog brašna pomiješanog sa pola paketića praška za pecivo 2 žlice ruma (ako se želi jači okus ruma, staviti koju žlicu više) Za umakanje kuglica: 2 bjelanjka 150 g mljevenih badema ili oraha (ja radim sa…
Čupava pita sa orasima
Predivan starinski kolač. nova fotografija 2018g. Sastojci 300 g. brašna 200 g. maslaca ili margarina 150 g. šećera 4 žumanca 1 prašak za pecivo strugana korica od jednog limuna fil 4 belanca 150 g. šećera 200 g. oraha 3 kašike domaćeg pekmeza od kajsija Priprema Penasto umutiti margarin, šećer i žumanca, dodati koru od limuna pa sa brašnom umesiti glatko testo. Podeliti na dva dela tako da jedan deo bude dve trećine, a drugi deo jedna trećina testa. Oko 500 g. i oko 250 g. testa. Uviti…
Baunti kriške
Za sve kokosoljupce.... kolac sa puno kokosa :)
Abito affascinante con mantellina di chiffon fantasia - Nero con orchidee
Abito leggero che acquista un fascino particolare grazie alla raffinata mantellina in chiffon. Un capo attirasguardi adatto sia al giorno che alla sera. Lunghezza ca. 90 cm.
Risotto cremoso zucchine e carote alla curcuma senza panna
Il risotto cremoso zucchine e carote è leggero ma appetitosissimo...grazie ad un ingrediente speciale!
JEDAN STARINSKI KOLAČ IZ BAKINE SVESKE... - Kuhinja i ideje
Sastojci Biskvit6 bjelanjaka 20 dag šećera 2 žlice brašna 20 dag mljevenih oraha Krema 6
prhke lisnate kiflice
Eee što ne volim ovaj uvodni dio.... pogotovo u slučaju ovih kiflica jer su posebne, šta god da kažem o njima bojim se malo je, pa zato .....ko isproba vidjeće .... :))))))))))))))
Štanglice s tri nadjeva
Ovo su lijepe starinske štanglice. Vrlo su lake za napraviti, samo morate paziti da ih ne prepečete. Lijepe su kremaste, vrlo ukusne i vjerujem da će vam se svidjeti. Mogu stajati nekoliko dana, pa su pogodne da se naprave unaprijed.
Cheesecake al pistacchio
La cheesecake al pistacchio è uno di quel dolci senza cottura che ti rendono fiera non solo quando hai finito di confezionarlo, ma sopratutto quando vedi la faccia di chi lo mangia. Una faccia estasiata, una faccia che dice “caspita, che buona”, quella faccia che ti dice voglio la ricetta. La cheesecake al pistacchio in […]
Griz štrudla sa višnjama - Mystic Cakes
Ovu štrudlu sam prvi put probala pre par godina negde u gostima, i ukusom me je osvojila odmah na prvi zalogaj ali mi nikako nije bilo jasno kakvo je to
Kolaci
Suhi kolaci su uvijek trazeni,a posebice stari recepti u kojima maslac zamijenjuje mast,koju ja naravno ne mogu uvijek ili nikako da nadem ,ovdje gdje zivim,no i sa maslacem su odlicni. Recepte zapisujem sebe radi a svako koga zanima,moze da zapise isti :) !! SAPE/PRACE 2 jaja 150gr secera 250gr maslaca 150gr mljevenih oraha(malo krupnije mljevenih) 300-350gr brasna 1 prasak za pecivo cimeta-ako volite ..jos ce vam trebati ; Secer u prahu(mozete i sami samljeti u mlincicu za kavu) i 2…
Šarena oranž pita
Ono što najviše volim da spremam, svakako su sitni kolači. A tu posebno mesto zauzimaju kolači sa mnogo finih, tankih korica, tzv. p...
Franjina pita
Ova pita je preukusna , spoj prhkog tijesta, oraha i mladog sira…...
Pita sa sirom i orasima
Gastro blog - provjereni recepti za jela i deserte s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi.